fredag 7 december 2012

En ( annorlunda ) Vintersaga del 1

Det var en gång ett land som var vitt och kallt och som fick besök av Claus varje år. Ja, Santa Claus alltså. Shaken but not störd...
Han låg mestadels och sov men i demembernattenmber gick han ut i vinterkylan och skakade bort isen ur de blå kulorna som hängde i  hans gren.



Det var ett styvt jobb kan du tänka. Att tina upp något som vilat så länge och varit inaktivt större delen av året.
" Men, a Man is got to do what a Man is got to do" muttrade Claus och förvånade sig över att han pratade engelska med tanke på att alla sa att han är finsk.
Han saknade sin fru som rymde iväg med en av Nisse på Manpowers grabbar tidigare under året.




" Inget att göra åt tänkte ,  han som var en realistisk man och faktiskt hade ett ansvar.
 Att dela ut  klappar till alla de som voro i trängomål .
Han mindes en tid då han gled in i trånga hål och delade ut avlånga paket. Men det var länge sen. Det var på 2000-talet. 
Nu hade det hunnit bli 3013 redan.
Och han hade degraderats till alla masochisters hjälte där han kom körande i släden med den stora brädan för alla bakar och behov.
En klapp till Desiré Olsson på Kungsgatan och 14 kraftiga smack i bakdelen till grannen  Birger Andrén. Ja det var ett tungt jobb att klappa in julklappsändorna i rätt stämning.





Ja, han hade inget val stackarn. Det var ingen efterfrågan på goda röda runda tomtar längre. För ingen köpte längre klappar i affärerna. De beställde på nätet och fick dem levererade via sin favoritfigur. Han läste nånstans på sin I-padda;  att Batman var populärast i år tätt följd av Ironman.

Inte ens Rudolf fanns kvar längre. Nej i lilla skjulet stod Rudolfs hans ättling; den lilla sötnosen med likaledes röda mulen. Och det var hans käraste vän! Hans enda vän.
Så han tog sig i kragen och blåste snön ur skägget . 
Gick med raska steg mot stallet med sina dinglande blå kulor i handen kulor och kallade ; "Jinglebell, Jinglebell, värm mig med din nos i kväll..." //

----------------------------------------------------------------------------------------

Förlåt, men jag kunde inte låta bli att vara lite skruvad ikväll :)  Kram Kim


Jingle Bells – Rudolph the Red Nosed Reindeer



2 kommentarer:

Anita Fjäder sa...

hahahahaaha....du är ju störtskön!!!
Kram min vän

Unknown sa...

haha, tack, tror jag blir utkastad från Blogger snart :) kram